Hoe het allemaal begon

Fred Snijders kwam in 1995 in contact met een groep gehandicapten die het leuk vond om te duiken. Hij heeft deze groep tijdens diverse duiken begeleid. Dit was de start van stichting Gehandicaptenduiksport West-Friesland een organisatie die zich in ging zetten om het voor meer mensen met een beperking mogelijk te maken om te duiken.

Om het werk uit te dragen en meer bekendheid te geven is Fred gaan samenwerken met de IAHD. Daarmee samen heeft hij allerlei activiteiten georganiseerd zoals duikclincs en open dagen om de duiksport voor gehandicapten te promoten. Daarmee maakte hij niet alleen gehandicapten maar ook instructeurs enthousiast om samen duikactiviteiten op te zetten.

In 2008 is in samenwerking met de stichting “de 7-sprong” een maal per maand een vast duik uurtje gestart voor mensen met een beperking. Hieraan doen mensen mee met zeer uiteenlopende beperkingen zoals mensen met een verstandelijke beperking, syndroom van down en autisten.

Het enthousiasme uit deze groep heeft er toe geleid dat wij in 2014 een groep in Alkmaar zijn gestart.

Inmiddels kunnen we dankzij de goede samenwerking met het IAHD zowel deelnemers als begeleiders opleiden waarmee we het werk van Fred voort zetten.

Fred Snijders

Fred Snijders
30 april 1952 – 1 oktober 2011

juni 2017 – Onbeperkt duiken Alkmaar